ТРЕБИЊЕ: Бањак поново предсједник Скупштине, Бошковић изабран за замјеника градоначелника (ВИДЕО)

  • Драгослав Бањак (СНСД) изабран је за предсједника требињске Скупштине, а на мјесто потпредсједника изабран је Ђорђе Миљановић, одборник Уједињене Српске.

За Бањков и Миљановићев избор гласало је 19 одборника, док их је 10 било против.

Бањак је функцију предсједника требињске Скупштине обављао и у претходном скупштинском сазиву, а Миљановић је био начелник Одјељења за инспекцијске послове Града Требиња.

Одборник Листе за правду и ред Ђорђе Вучинић предложио је да Скупштина има и другог потпредсједника који би био из реда опозиционих партија.

У дискусији, своје неслагање са избором Драгослава Бањка на мјесто предсједника скупштине изнио је одборник Листе за правду и ред Небојша Милишић. Он сматра да Бањак није добар избор, јер је као предсједник скупштине и члан СНСД-а прећутно учествовао у „извлачењу јавног новца и намјештању конкурса“, које приписује власти на челу са СНСД-ом.

Бањак је указао на кршење пословника, јер је, како је рекао, Милишић у својим излагањима употребљавао тешке ријечи и квалификовао људе као лопове и учеснике у намјештању конкурса. Он је одбацио Милишићеве оптужбе и рекао како, као предсједник скупштине, није имао никакве надлежности по питању било каквих конкурса.

Дражен Бошковић (СП) изабран је за замјеника градоначелника Требиња.

Бошковић је до сада обављао функцију директора Агенције за развој малих и средњих предузећа у Требињу.

На мјесту замјеника градоначелника, по коалиционом договору, замијениће СНСД-ову Слађану Скочајић.

За Бошковићев избор гласало је 19 одборника, док их је 10 било против.

За вршиоца дужности секретара Скупштине Града Требиња са 19 гласова за изабран је досадашњи секретар Велибор Бодирога.

Николија Бјелица Шкриван / Директ-портал 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар