Стигле казне вјерницима који су били на литургији у Завали

  • Редакцији Слободне Херцеговине јавио се један од православних вјерника који је, у вријеме пандемије корона вируса,  29. марта ове године био присутан на богослужењу у манастиру Завала. Он је рекао да му је на кућну адресу од стране полицијске управе Равно стигла прекршајна казна у износу од 500 КМ.

Како стоји у образложењу прекршајног налога полицијске управе Равно вјерници су кажњени јер су “присуствовали вјерском скупу у мјесту Завала на којем се налазило више особа од дозвољеног броја, супротно заповједима стожера Цивилне заштите Херцеговачко-неретванске жупаније”.

Подсјетимо, портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић је након литургије 29. марта 2020. године, у изјави за мостарски Топ портал, истакао да је око 120 људи, већином из Требиња и околине присуствовало “вјерском скупу у манастиру Завала у Поповом пољу”.

Одмах је најавио да ће бити предузете санкције против свих присутних лица.

– Ми имамо начина да их идентификујемо – рекао је тада Марић.

Претпоставља се да су казне пристигле на адресе свих вјерника који су тог дана били у Завали, што значи да би федерални буџет могао да буде богатији за 60.000 КМ.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар