Стигао Додиков захтјев за посебну сједницу о референдуму о Суду БиХ

  • У Народној скупштини Републике Српске примљен је захтјев предсједника Српске Милорада Додика за заказивање посебне сједнице на којој би требало да буде реактивирана одлука о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, речено је данас у овој највишој законодавној институцији.

20150703111821_313503

„Предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић у понедјељак, 6. јула, консултоваће се са шефовима посланичких клубова о заказивњу сједнице скупштинског Колегијума на којој би требало да буде заказано посебно засједање“, наводе у парламенту Српске.
У Народној скупштини Републике Српске истичу да би сједница Колегијума требало да буде одржана најкасније до четвртка, 9. јула.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик јуче је Народној скупштини Републике Српске упутио захтјев да на посебној сједници разматра доношење, односно реактивирање одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ.

Он је поручио да ни под каквим притисцима неће повући иницијативу за расписивање референдума.

Извор: Независне новине / Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар