Додик потврдио које ће питање бити на референдуму

  • Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик потврдио је које ће бити питање о којем ће се изјашњавати грађани РС-а на референдуму.

dodik
То питање гласи „да ли прихватају наметнуте законе високих представника у прошлости, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ и да ли прихватају да се у РС примјењују одлуке тих државних правосудних институција“.

Додик је рекао да је за сутра заказао састанак с представницима политичких партија у парламенту РС-а да би им и званично саопштио своју одлуку да затражи посебно заседање с информацијом о раду Тужилаштва БиХ, које је, како је рекао, антиуставно и није у складу с Дејтонским споразумом и примарно је наметнуто од високог представика.

„Затражи ћу од Народне скупштине РС-а да усвоји обавезујућу одлуку о расписивању референдума о том питању, рекао је Додик новинарима у Бањалуци а од градјана очекују да на референдумско питање одговоре с „једним великим `Не`“.

Додик је рекао да пракса правосудја БиХ, које је „антиуставно успостављено, није дала за право да то правосудје даље живи, бар не у РС“.

„Све што су чинили било је против интереса РС, а нису били ни објективни нити су желели да се укључе у испитивање злочина над Србима, а најочитији пример је штићење злочина који су почињени над Србима“, рекао је Додик.

Извор: Б92/ Тањуг
Фото: Бета

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар