СРБИ У МОСТАРУ НА КОРАК ДО ЦИЉA: Пријављено више од 2.000 бирача из иностранства

  • За гласање у Мостару путем поште из иностранства се пријавило мало више од 2.000 Срба, што би уз домаће гласове требало да буде довољно за прелазак цензуса и улазак у Градско вијеће вијећника са српске листе.

 

Иначе, сам прелазак цензуса српске листе не гарантује улазак у Градско вијеће Мостара, међутим ако се узме излазност са прошлих локалних избора од око 54 одсто, представници Срба истичу да ће око 3.000 гласова бити довољно за улазак најмање једног, а врло вјероватно и два Србина у Градско вијеће Мостара.

„Никада нисмо били ближи и имамо велике шансе за успјех. Пуно се радило и људи су препознали моменат и одлучили се да се региструју за гласање путем поште из свих дијелова свијета и са домаћим гласовима вјерујем у успјех“, рекао је за „Независне“ Душан Голо, предсједник Координације српских удружења у Мостару.

Једна од отежавајућих околности за улазак Срба са српске листе у Градско вијеће Мостара могла би бити и та што су СДА, ХДЗ и СДП високо на своје листе кандидата ставили српска имена, што говори о амбицијама ових странака да поново „своје Србе“ угурају у Градско вијеће и тако спријече потезање виталног националног интереса на одлуке које по правилу заобилазе интересе Срба, а што је случај у актуелном сазиву.

 

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар