СНД Пребиловци: Први циљ – обнова дома Свети Краљ Милутин

  • У сали Српског удружења Ћирилица, у Београду је 19. марта 2016, године, одржана 7. редовна Скупштина Српког националног друштва Пребиловци.

55

Скупштина је усвојила извјештај о раду у претходном периоду, финансијски и извјештај Надзорног одбора и план рада за наредни период. Изабрани су нови Управни и Надзорни одбор Друштва.

У Управном одбору су Миленко Јахура (предсједник), Јагода Савић (потпредсједник), Војислав Бабић (секретар), Слободан Аћимовић, Марица Ђукић, Милорад Драгићевић, Бојана Булут- Вељовић, Милада Екмечић и Биљана Драгићевић. Надзорни одбор чине Гордан Екмечић (предсједник), Радмила Булут и Радован Драгићевић.

Друштво у наредном периоду треба да се посвети побољшању одредби Статута ради ефикаснијег рада у остваривању својих циљева, затим раду на пројектима подизања и развоја Пребиловаца и оног што је још српско у завичају.

СНД Пребиловци ће ове године посебну пажњу посветити обиљежавању 75. годишњице геноцида над српским народом у НДХ, довршетку пројекта „Атлас геноцида НДХ над српским народом у Херцеговини“, тражењу подршке поднијетом предлогу Декларације о геноциду и раду на другим пројектима.

Layout 1

Конкретно, донијета је одлука и почело је прикупљање средстава за довршетак обнове Дома „Свети Краљ Милутин“ у Пребиловцима а ради стварања услова за рад Библиотеке „Света Стана Арнаут“ и уређења простора испред и око Дома.

Извор: Слободна Херцеговина

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар