Слободна Херцеговина » СНД Пребиловци: Први циљ – обнова дома Свети Краљ Милутин

СНД Пребиловци: Први циљ – обнова дома Свети Краљ Милутин

  • У сали Српског удружења Ћирилица, у Београду је 19. марта 2016, године, одржана 7. редовна Скупштина Српког националног друштва Пребиловци.

55

Скупштина је усвојила извјештај о раду у претходном периоду, финансијски и извјештај Надзорног одбора и план рада за наредни период. Изабрани су нови Управни и Надзорни одбор Друштва.

У Управном одбору су Миленко Јахура (предсједник), Јагода Савић (потпредсједник), Војислав Бабић (секретар), Слободан Аћимовић, Марица Ђукић, Милорад Драгићевић, Бојана Булут- Вељовић, Милада Екмечић и Биљана Драгићевић. Надзорни одбор чине Гордан Екмечић (предсједник), Радмила Булут и Радован Драгићевић.

Друштво у наредном периоду треба да се посвети побољшању одредби Статута ради ефикаснијег рада у остваривању својих циљева, затим раду на пројектима подизања и развоја Пребиловаца и оног што је још српско у завичају.

СНД Пребиловци ће ове године посебну пажњу посветити обиљежавању 75. годишњице геноцида над српским народом у НДХ, довршетку пројекта “Атлас геноцида НДХ над српским народом у Херцеговини”, тражењу подршке поднијетом предлогу Декларације о геноциду и раду на другим пројектима.

Layout 1

Конкретно, донијета је одлука и почело је прикупљање средстава за довршетак обнове Дома “Свети Краљ Милутин” у Пребиловцима а ради стварања услова за рад Библиотеке “Света Стана Арнаут” и уређења простора испред и око Дома.

Извор: Слободна Херцеговина

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина