САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ У БЕОГРАДУ: Ко у Србији пласира спин да нас плаћа Сорош?

  • Председници три највеће опозиционе партије у Републици Српској данас су пред новинарима у Београду власт у Бањалуци оптужили да дестабилизује Српску и демантовали медијске наводе да су „на платном списку“ Сороша.

051716-rs-04-

ФОТО: Медиа центар

Председници три највеће опозиционе партије у Републици Српској данас су пред новинарима у Београду власт у Бањалуци оптужили да дестабилизује Српску и демантовали медијске наводе да су „на платном списку“ Сороша.

Они тврде да управо из Београда долази тај фалсификован документ да су на Сорошевом платном списку и наводе да су покренули правне поступке и ангажовали тим адвоката у Србији, те да желе да „истерају“ истину на свим инстанцама.

Председник Народног демократског покрета Драган Чавић је истакао да у Србији постоје два стереотипа о РС:

„Један је – да нема Додика, не би било ни РС, и други је да је социјално и економско стање боље у РС, него у Србији. Оба су погрешна и оба могу да се опозову“, рекао је Чавић.

Председник СДС Младен Босић навео је да је главни разлог за њихов долазак у главни град Србије „невероватна количина лажи, дезинформација, великим делом пласирана из Београда и београдских медија“.

„Врхунац је пласирање фалсификованог документа о наводном финансирању опозиције од стране Сороша. Класична дезинформација и удбашки метод, што нисам очекивао из Србије“, каже Босић.

Додаје да не зна ко стоји иза те кампање „дизања тензија“, али сматра да надлежни органи морају утврдити праву истину.

„Никада нам циљ није био никакав конфликт, али овим спином, који је кренуо одавде, ситуација је доведена до усијања, чини ми се да је некима и био циљ да дође до крвопролића“, рекао је Босић.

Чавић је рекао да је председник РС Милорад Додик увео Српску у озбиљну изолацију, проглашавајући непријатељем свакога ко не подржава његову политику, док с друге стране, како тврди, одређени људи на платном списку Додика стварају уверење да свако ко руши Додика – руши РС.

То наравно није тачно, приметио је Чавић.

У име, како је рекао, 45 одсто грађана у РС, Бранислав Бореновић из Партије демократског прогреса оценио је да је протест опозиције у Банајалуци био импресиван.

извор: ТАНЈУГ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар