ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ: Удружење Љубињаца у Србији донијело одлуку о приступању Савезу Срба Херцеговаца у Србији

  • У просторијама гласовитог КУД „Шпанац“ у суботу 1. јуна  одржана је сједница Управног одбора Удружења Љубињаца у Београду којој су присуствовали  предсједник Милован Пецељ, предсједник Скупштине Вељко Брборић, потпредсједници Чедо Брборић и Стеван Сикимић, секретар Мирко Брборић  и чланови УО Вукашин Лугоња, Душко Козић, Трифко Ћоровић, Александар Пецељ и Милош Сикимић.

На састанку је уз усвојен финансијски извјештај констатовано да је успјешно завршен 1.Сабор Љубињаца.

УО је истакао велико задовољство и поводом акције за куповину комбија за потребе љубињске омладине.

Кампања прикупљања донација за куповину овог возила биће настављена и током љетних мјесеци да би као дар Љубињаца из Србије био уручен на празник Мале Госпојине 21. септембра 2019. године у Љубињу. Управни одбор ће у наредном периоду пронаћи најефикаснију правну форму за реализацију ове акције, а све информације, као и списак свих донатора биће приказан на порталу Слободна Херцеговина.  

Предсједник Пецељ упознао је чланове УО са недавном иницијативом за оснивање Савеза удружења Срба из Херцеговине у Србији.

Управни одбор је подржао оснивање Савеза истичући оправдану потребу да се Херцеговци још више уједине и приближе једни другима.
Ова одлука уједно значи и промјену Статута што ће бити учињено сихронизовано са осталим чланицама будућег Савеза Срба Херцеговаца у Србији.

Милован Пецељ је наговијестио да Удружење планира да обиљежи 100 година од упокојења великог српског књижевника  љубињског поријекла Светозара Ћоровића, рођеног 1875. у Мостару.
Замисао је да се одржи научни скуп „Мементо Светозар Ћоровић“ у Љубињу, а  за ту прилику би се приредио пригодан зборник од стране еминентних аутора.

Такође, договорено је да делегација Удружења Љубињаца присуствује крсној слави општине Љубиње о Малој Госпојини.

Пецељ је обавијестио чланове УО да је у плану потписивање меморандума о сарадњи са Друштвом руско-српског пријатељства. У оквиру те сарадње омогућило би се студентима поријеклом из Љубиња да бесплатно похађају одговарајуће наставне и стручне активности у Русији. 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. kedem isabel Reply

    Била сам повређена и сломљена када се пре 7 месеци десио велики проблем у мом браку, између мене и мог мужа. толико страшно да је случај однео суду ради развода. рекао је да више никада не жели да буде са мном и да ме више не воли. Па се спаковао из куће и натерао мене и моју децу кроз много бола. Покушао сам на све могуће начине да га вратим, после много мољења, али безуспешно. И потврдио је да је донео одлуку и да више никада не жели да ме види. И тако сам једне вечери, враћајући се с посла, срела своју стару пријатељицу која је тражила мог мужа. Дакле, објаснила сам му све ствари, а он ми је рекао да је једини начин да вратим свог мужа да посетим чаробњака ради чаролије, јер је и њему то заиста успело. Тако да никад нисам веровао у магију, али нисам имао избора него да послушам његов савет. Затим ми је дао имејл адресу чаролије коју је посетио. (драпата4@гмаил.цом) Дакле, следећег јутра сам послала пошту на адресу коју ми је дао, а чаробњак ме је уверио да ћу добити мужа за три дана. Каква невероватна изјава!! Никад нисам веровао, па је разговарао са мном и рекао ми све што треба да урадим. Онда ме је два дана, тако изненађујуће, назвао мој муж који ме није звао последњих 7 месеци да ме обавести да се враћа. Тако невероватно!! Тако да се вратио истог дана, са пуно љубави и радости, и извинио се за своју грешку и за бол који је нанео мени и мојој деци. Тада је од тог дана наша веза била јача него раније, уз помоћ точка. Зато ћу вам саветовати, ако имате проблема, контактирајте ДР АПАТА, можете га контактирати и путем гмаил-а: (драпата4@гмаил.цом) или путем ВхатсАпп-а или Вибер-а на: (+447307347648).

Оставите коментар