ЛИНТА: Савез за промјене и владајућа већина у РС да покажу одговорност

  • Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изражава забринутост због чињенице да се истог дана у Бања Луци одржава и митинг опозиционог Савеза за промјене и митинг владајуће коалиције.

06

Пошто је опозиција прва заказала свој митинг у суботу 14.маја, владајућа већина је требало да свој митинг закаже било који други дан јер би на тај начин била избјегнута потенцијална опасност од сукоба и немира и даљег продубљивања подјела у Републици Српској.

Линта сматра да обје стране треба да покажу пуну одговорност и да се уздрже од тешких ријечи.

– Позивам предсједника Републике Српске Милорада Додика и његове сараднике да лидере опозиције и њихове присталице не називају издајницима а челнике опозиционог Савеза за промјене да господина Додика не називају криминалцем. Политичке разлике треба артикулисати на пристојан и циливизован начин имајући у виду чињеницу да је најважније да се очува стабилност Републике Српске а тиме и Србије и читавог региона.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар