ХЕРЦЕГОВАЧКА УДРУЖЕЊА У СРБИЈИ: Не дај Боже да нас заступају такви као што је Рашо Вучинић!

  • У недељнику Експрес  бр. 167 од  5. јула 2019. године, објављен је интервју са  председником Црногорско-херцеговачког покрета Рашом Вучинићем.

 

Наиме,  у поменутом интервјуу  Вучинић  каже: „Желим да напоменем да је ЦХП у Србији са више хиљада чланова једини репрезентативни представник Срба из Црне Горе и Херцеговине.“

То је једноставно неистина, јер ЦХ Покрет никада није био репрезент народа из  српске Херцеговине.

Координациони одбор Срба Херцеговаца у Србији изражава најоштрији протест поводом неистина које је тај господин изнио у јавност путем вашег медија и јавно се ограђује од свих поступака које ЦХ покрет и Рашо Вучинић чине у име Српске Херцеговине.

Координациони одбор Херцеговаца у Србији  окупља 18  завичајних удружења са простора Српске Херцеговине, од којих поједина делују више деценија на територији Србије. Мотивисани искључиво жељом да не постанемо жртве познате изреке „више пута поновљена неистина, временом постаје истина“,  одбацујемо и саму помисао да нас у своје име представља свако коме то из неких личних и политичких разлога тренутно  одговара.

Наше чланове, од којих су неки најумнији, најугледнији и најобразованији Срби данашњице,  краси слога, правдољубље, саборност, жеља за заједничком демократском српском државом, и вечита тежња ка истини и слободи.

У складу са одредбама Закона о јавном информисању  и Кодексом новинара Србије захтевамо да ову реакцију објавите на страницама недељника „Експрес“.

У Београду 09.07.2019
Координациони одбор  херцеговачких удружења у Србији
Потпредседник Светозар Црногорац

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар