ХЕРЦЕГОВЦИ У СРБИЈИ: Владико Димитрије, нека је Христос посреди нас!

 

 

Владика Димитрије (Фото: Трифко Ћоровић)

Преосвећени Владико Димитрије, благословите!

Искрено се радујемо Вашем избору за епископа Богом спасаване епархије Захумско-херцеговачке и Приморске, утемељене још од времена Светог Саве, са жељом да и даље свесрдно приводите народ нашој светој цркви, ширите и продубљујете љубав и благовијест о спасењу кроз Васкрслог Христа.

Нека Вам Господ подари снаге и мудрости да издржите тешку и одговорну службу Архипастира нашег народа у вијековим страдалној Херцеговини.

Нека Вас надахњује наша богата традиција у којој свијетле имена Светог Саве, Светог Василија Острошког, Светог Петра Зимоњића, Леонтија Нинковића, Јоаникија Памучине и осталих значајних великодостојника наше свете цркве. Истински смо убијеђени да ћете досљедно остати на том часном путу и у овим временима пуним искушења, тешкоћа и надања.

Молимо архипастирски благослов и честитамо хиртонисање и устоличење у име наших херцеговачких удружења у Србији, са мислима вазда упућеним нашој вољеној и поносној Херцеговини.

Београд 23.09.2018

Координациони одбор херцеговачких удружења у Србији

Потпредседник

Светозар Црногорац

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар