БЕОГРАД: Одржана трећа редовна скупштина Завичајног клуба Билећана у Србији

  • 14. 5. 2016. У просторијама Савеза инжињера и техничара Србије у Београду одржана је 3. редовна скупштина Завичајног клуба Билећана у Србији. Скупштином је предсједавао Слободан Цуцо Вујовић, који је подсјетио присутне да Херцеговци у Србији имају два звачаја: један у коме тренутно живе и раде – Србију и други завичај, који не заборављају гдје год да оду и коме се увијек враћају – Херцеговину.

билецани 01

Дио чланова Завичајног клуба Билећана у Србији

У име предсједника Клуба Миодрага Дунђеровића, који је био одсутан из оправданих породичних разлога, Извјештај о раду између двије скуштине Завичајног клуба Билећана поднио је потпредсједник Клуба Борислав Кркелић. У извјештају је констатовано да је Клуб веома успјешно спроводио своје активности од свог оснивања до посљедње скупштине. Учествовао је у више хуманитарних активности: донирању новчаних средстава угроженом становништву од поплава, сакупљању новца за обољелу Сандру Сворцан, средстава за операцију Марка Екмечића, обнови храма у Пребиловцима, обнови цркве на Вучјем долу. Клуб сваке године награђује троје најбољих ученика Средњошколског центра Голуб Куреш, организује Билећко сијело на коме је учествовало више фолклорних група из Билеће. У сарадњи са Представништвом Владе Републике Српске успјело је да представи Туристичку организацију Билеће на Сајму туризма у Београду. Финансијски извјештај о пословању Клуба, који је поднио Драго Комненић, такође је показао беспрекорност, без икаквих нерегуларности, у раду Клуба.
На скупштини су били присутни и Херцеговци који живе у различитим крајевима Србије, не само у Београду, али завичај носе у срцу. У име Херцеговаца из Војводине присутне је поздравио Бојан Миленић, а са посебним емоцијама својим земљацима обратио се Милорад Вукајловић из Чачка. Са Миленићем и Вукајловићем договорено је да се покрене иницијатива за међусобно повезивање Херцеговаца широм Србије.
Присутни су са радошћу обавијештени да је Завичајни клуб Билећана у Београду коначно добио своје просторије у Улица Деспота Стефана 15, као и да ће 18. маја прославити своју славу, Пренос моштију Светог Саве, која је установљена на предлог оца Рада Зеленовића.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар