Слободна Херцеговина » БЕОГРАД: Одржана трећа редовна скупштина Завичајног клуба Билећана у Србији

БЕОГРАД: Одржана трећа редовна скупштина Завичајног клуба Билећана у Србији

  • 14. 5. 2016. У просторијама Савеза инжињера и техничара Србије у Београду одржана је 3. редовна скупштина Завичајног клуба Билећана у Србији. Скупштином је предсједавао Слободан Цуцо Вујовић, који је подсјетио присутне да Херцеговци у Србији имају два звачаја: један у коме тренутно живе и раде – Србију и други завичај, који не заборављају гдје год да оду и коме се увијек враћају – Херцеговину.

билецани 01

Дио чланова Завичајног клуба Билећана у Србији

У име предсједника Клуба Миодрага Дунђеровића, који је био одсутан из оправданих породичних разлога, Извјештај о раду између двије скуштине Завичајног клуба Билећана поднио је потпредсједник Клуба Борислав Кркелић. У извјештају је констатовано да је Клуб веома успјешно спроводио своје активности од свог оснивања до посљедње скупштине. Учествовао је у више хуманитарних активности: донирању новчаних средстава угроженом становништву од поплава, сакупљању новца за обољелу Сандру Сворцан, средстава за операцију Марка Екмечића, обнови храма у Пребиловцима, обнови цркве на Вучјем долу. Клуб сваке године награђује троје најбољих ученика Средњошколског центра Голуб Куреш, организује Билећко сијело на коме је учествовало више фолклорних група из Билеће. У сарадњи са Представништвом Владе Републике Српске успјело је да представи Туристичку организацију Билеће на Сајму туризма у Београду. Финансијски извјештај о пословању Клуба, који је поднио Драго Комненић, такође је показао беспрекорност, без икаквих нерегуларности, у раду Клуба.
На скупштини су били присутни и Херцеговци који живе у различитим крајевима Србије, не само у Београду, али завичај носе у срцу. У име Херцеговаца из Војводине присутне је поздравио Бојан Миленић, а са посебним емоцијама својим земљацима обратио се Милорад Вукајловић из Чачка. Са Миленићем и Вукајловићем договорено је да се покрене иницијатива за међусобно повезивање Херцеговаца широм Србије.
Присутни су са радошћу обавијештени да је Завичајни клуб Билећана у Београду коначно добио своје просторије у Улица Деспота Стефана 15, као и да ће 18. маја прославити своју славу, Пренос моштију Светог Саве, која је установљена на предлог оца Рада Зеленовића.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина