Требињски фолклор одушевио Kустурицу

folklor

Небојша Ратковић, вођа АНИ „Јован Дучић“, каже да снимају сцене завршнице рата, у којима се у знак славља ухватило велико народно коло, у коме играју чланови овог ансамбла, с тим да једни играју у ношњама, други у војним униформама, трећи у цивилној одјећи, а с њима су и српски глумци Мики Манојловић и Слобода Мићаловић, док Монику засад мијења дублерка.

„Ово је, у ствари, наставак снимања сцена које смо ми још у селу Увјећа, код Требиња, започели, само што овдје снимамо у амбијенту Филмског студија који је Kустурица саградио у Андрићграду површине око дунум и по, гдје је у потпуности пренесен амбијент Увјеће, с каменим кућама и каменим калдрмама“, каже Ратковић, презадовољан досадашњим радом с Kустурицом.

Kаже да је и славни режисер очигледно задовољан њиховим радом, јер је, умјесто два дана, продужио снимање с требињским играчима на четири дана.

Ансамбл „Јован Дучић“ је у Андрићграду наставио кореографију мастер кола коју су започели у Требињу, али изводе и још једну кореографију.

„За викенд нам је Kустурица дао музику чувене италијанске ‘Тарантеле’, на коју сам ја за сат времена направио нову кореографију и играчи су је одмах веома добро заиграли, што је, чини ми се, одушевило професора“, објашњава Ратковић.

За потребе снимања филма с њима је ангажована и једна го го плесачица, као и још неколико препознатљивих Требињаца, који су снимали и у Увјећи. Снимање у Андрићграду је планирано за крај фебруара.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар