Радови Драгана Батинића пред гатачком публиком

  • У Дому културе у Гацку отворена је изложба “Скулптуре, објекти и ансамблажи” академског сликара Драгана Батинића. Ово је пета самостална изложба младога аутора који је имао и велики број колективних изложби.

Батинић је на отварању изложбе рекао да се са скулптурама галеријског формата први пут представља публици.

“Ансамблажи су серија радова након дипломског рада, а Кругове је публика могла да види у Музеју Херцеговине у Требињу. Овом изложбом сам заокружио излагања у градовима Херцеговине и у наредном периоду планирам изложбе у већим центрима”, казао је Батинић.

Јелена Глоговац Савић која је написала рецензију у каталогу изложбе истакла је да Батинићева реченица ‘Ја гинем за умјетност’ описује његово читаво стваралачко биће.

“Та топлина којом Драган Батинић ствара сваком од нас је несвјесно видљива, јер његова дјела изазивају оно истраживачко у нама… та питања зашто, од чега… и шта значе, само додају пламен у његов стваралачки жар. А Драганови кругови… то су кругови који могу без почетка и краја, а са потпуном суштином да говоре о свему оном што врти овај наш дивни данашњи свијет”, истакла је Глоговац Савић.

Изложба ће у наредних мјесец дана бити доступна посјетиоцима Дома културе.

Аутор: Желимир К. / Trebinjelive.info

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар