Пријетње свештенику и Србима у Мостару који су дошли у цркву

  • Свештеник из Благаја код Мостара Бранимир Боровчанин рекао је Срни да је извјесни Харис Чустовић упутио опасне пријетње мостарским Србима који су дошли у Цркву Светог Василија Острошког у овом мјесту да присуствују литургији и традиционалном сабору за Велику Госпојину.

Црква у Благају (Фото: РТРС)

У једној од пријетећих порука коју је написао Чустовић на друштвеним мрежама испод објаве о обиљежавању Велике Госпојине у Благају, наводи се: „Могу до првог дирања муслимана, послије тога има да се запитају да ли да се појављују ту. Да се на Бајрам дирају муслимани у Гацку, а да ви долазите без проблема? Не иде“.

Пријетње је на друштвеним мрежама упутио и свештенику Боровчанину, који каже да је након оваквих иступа забринут и уплашен за своју породицу која је једина православна у цијелом Благају.

„Уплашен сам за своју породицу, јер је на знам о коме се ради. Он на отворен начин пријети. И каже да је то демократија“, каже свештеник Боровчанин.

Он је навео да су након ових пријетњи узнемирени и Срби из околних мостарских насеља који су углавном мањина у мјестима гдје живе.

„Људи су узнемирени након ових натписа. Изгледа као да се већ нешто спрема. Оваквим вербалним нападима нема мјеста. Ако он има проблеме с неким нека га рјешава тамо гдје има“, каже Боровчанин.

Он је додао да је посљедња два мјесеца више пута проваљивано у цркву у Благају, али да је установљено да је ријеч о наркоману који је узимао новац.

„Након оваквих објава узнемирени смо и не знам шта се може догодити“, каже Боровчанин.

Он истакао да ће у току дана случај пријавити полицији како би се санкционисале пријетње и људи осјећали безбједно.

Инциденти приликом вјерских обреда посљедњих година у Мостару нису забиљежени.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Требињац Reply

    Сломише се муфтије,хоџе и остали да се извину О. Брану што су му припадници њиховог племена пријетили смрћу. Док у Требињу,освједочени алкохоличар и љубавник туђих жена о.Д….н извињава због домољубивих пјесама веселе дјеце.

  2. Pingback: Пријетње свештенику и Србима у Мостару који су дошли у цркву

Оставите коментар