Предсједница Хрватске посјетила православну Саборну цркву у Мостару

  • Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић данас је, у оквиру приватне посјете Мостару, посјетила православну Саборну цркву Свете Тројице.

 

Фото: СРНА
У Саборној цркви, чија обнова је у току, Китаровићеву су дочекали игуман манастира Житомислићи Данило Павловић и свештенство.
Китаровићева се занимала за радове, финансијска средства која су потребна да обнова цркве буде завршена, као и за живот српске повратничке популације.
Након кратке посјете Саборној цркви, Китаровићева је посјетила стари центар Мостара и није жељела да даје изјаве новинарима.
Игуман Павловић рекао је да је ријеч о важној посјети предсједника Хрватске Србима Мостара.
„Ово је за нас подршка у грађењу Саборне цркве, али и подршка повратку Срба у Мостар и околину“, навео је Павловић.
Он је поклонио Китаровићевој књигу „Славно доба Мостара“, која представља својеврстан историјат мостарских Срба и цркве.

Заједно са предсједником Хрватске, у Саборној цркви био је и гвардијан Фрањевачког самостана Светих Петра и Павла фра Ико Скоко и премијер Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег.
„Драго ми је да је Китаровићева посјетила Фрањевачки самостан, православну Саборну цркву и стари град. Њен долазак овдје јесте порука мира и заједништва“, нагласио је Скоко.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар