ПРИЈАВЕ ДО 1. СЕПТЕМБРА: Винска школа – Обука за СОМЕЛИЈЕРА

  • Љубитељи вина, откријте са нама све тајне пута од грожђа до вина, од вина до задовољног госта!

Постаните СОМЕЛИЈЕР,  експерт за вина!

Како је дивно учити о вину и пити вино у исто време у природном амбијенту винограда, међ’ зрелим грожђем које садржи обиље сунчеве светлости, што увелико утиче на квалитет вина; у компаративној дегустацији Тамјанике и Траминца, али и Cabernet Sauvingona и Мерлота и другим предвиђеним комбинацијама домаћих и страних вина. А где је вино, ту је и храна!

Водимо Вас у репрезентативну винарију на цео дан, у оквиру практичног дела програма, где ћете у друштву одабраних сомелијера, енолога, агронома са великим искуством у угоститељству и кроз улогу предавача, стећи практична знања, како бисте и Ви постали сомелијер. Томе претходи део програма који се реализује у просторијама RICO TRAINING CENTRE,, Јавно признатог организатора образовања одраслих, у улици Арчибалда Рајса 27, Београд.

 

Упознајте тајне „пића богова“, инспирације и живе енергије

ОСЕТИТЕ ЕНЕРГИЈУ КОЈА ПОТИЧЕ ИЗ СВАКОГ ЗРНА ГРОЖЂА

Већ у виноградима, у загрљају грожђа, наслућује се енергија која се потом и истински осећа, преточена из сваког зрна грожђа које даје свој допринос пуноћи укуса „пићу богова.“ То је јединствено искуство које када једном доживите, радо ћете пожелети да поделите са другима о природном еликсиру, који доноси вишеструке бенефите – приход за произвођаче, примамљиву зараду за сомелијере и уживање за све који воле вино.

Вино не познаје поразе, већ је увек уз победнике, тамо где се слави живот, где су музика, поезија, надахнуће! Свака капљица вина уме да својом префињеношћу пробуди чула до размера вулканских ерупација, јер вино је инспирација, страст, вино је незаустављива и жива енергија!

ВИНО И ЧОКОЛАДА?

Откривамо мале тајне великих мајстора – само правилном комбинацијом настаје чудесан спој за хедонисте, јер компоненте у вину појачавају карактеристике чоколаде. На лицу места добијате сва потребна упутства о комбиновању вина како са разним јелима, тако исто и бројним врстама сирева, меса.

КОЈА СВЕ ЗНАЊА И ВЕШТИНЕ ПРУЖА ОБУКА БУДУЋИМ СОМЕЛИЈЕРИМА?

Док пијете вино, слушате предаваче са занимљивим предавањем о историји вина и изазовима кроз векове, када су многи виногради искрчени, трајно изгубљени, али се задњих деценија на сцену враћају на велика врата и саде се аутохтоне сорте које су траженије од страних; који је прави моменат за бербу грожђа; како је традиција служења и уживања у вину сачувала своју аутентичност и колико је посебно данас изузетно популарна; како се вински туризам све више развија.

Уједно вежбате сервис вина и да је подједнако важна како врста чаша, тако и температура вина приликом сервирања. Технике дегустације, оцењивања вина и препознавања сортимента су део програма који је свим љубитељима и уједно полазницима обуке најпривлачнији.

Погледајте нашу ПОНУДУ!

НАПРАВИТЕ УСПЕШНУ КАРИЈЕРУ СА ЗАНИМАЊЕМ СОМЕЛИЈЕР!

Сомелијер је занимање које спаја лепо и корисно и нека то буде и Ваша одлука! Отворите врата за нова искуства која вам пружају не само одличну зараду, већ и могућности у личном и професионалном развоју, путовањима и упознавању нових људи.

Сомелијер је перспективно занимање, јер је са развојем угоститељства, ресторана, барова како код нас, тако и у свету, посебно тражен. Реч је о професионалцу који креира винске карте, даје адекватне препоруке вина уз одговарајуће јело, обучава особље ресторана. Познаје закон о вину земаља које су произвођачи истог и актуелан је у погледу промена на све захтевнијем тржишту.

Неодољиви буке вина је најбољи репрезент једног ресторана, а сомелијер је управо одговоран за набавку ексклузивних вина. То је знак распознавања ресторана који воде рачуна да гост увек буде задовољан и услужен тачно одређеном комбинацијом квалитетног вина и хране. Сталан гост је успех и оличење сомелијера који професионално обавља своју улогу и уједно домаћин који радо дочекује своје госте.

Преузмите и попуните Пријавни лист ОВДЕ!

КОМЕ ЈЕ ОБУКА ЗА СОМЕЛИЈЕРА НАМЕЊЕНА?

Најпре љубитељима и уживаоцима вина који желе да науче и сазнају више о винограду, грожђу, о развоју винарства у Србији, али и Италији, Француској, Шпанији; да се упознају са винским речником, основама винске културе, сортиментом, правилима комбиновања хране и вина; за све који желе да раде посао сомелијера;  произвођачима и продавцима вина, конобарима који желе да унапреде своје знање и вештине и свим заинтересованима без потребе поседовања предзнања.

Литература, организовани превоз и СЕРТИФИКАТ су обезбеђени сваком полазнику обуке.

 Приуштите себи привилегију да РАДИТЕ ОНО ШТО ВОЛИТЕ и будите међу онима који су већ успели, а почели су баш као и Ви, упијајући знање са чашом вина у руци, на обуци!

Цену програма погледајте у Понуди!

  • Уплатом пуног износа до 25.08.2023. године, остварујете право на попуст од 10%!*
  • Пријаве за прву групу примамо до 01. септембра 2023. године.
  • Број полазника је ограничен!*

 

ПРИЈАВНИ ЛИСТ преузмите ОВДЕ

 

Све детаљније информације на телефоне Центра:

+(381) 11 2310 771,   +(381) 65 8530 523

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар