Плоча са именом Улице Моме Капора биће постављена 6. септембра

  • Уз песнички матине симболично ће почети преуређење Мачванске улице чији је један део понео Капорово име. – Од 1. до 15. новембра на иницијативу станара биће уклоњена и бензинска пумпа

Momcilo_Momo_Kapor_Ako_ikad_umrem

Плоча са именом Улице Моме Капора биће постављена у недељу, 6. септембра уз песнички матине на којем ће се читати његови стихови и где ће се окупити његови пријатељи и поштоваоци, најавио је Горан Весић, градски менаџер. На тај начин симболично ће почети реконструкција ове улице.

Спорна бензинска пумпа у делу Мачванске улице, која однедавно носи име Моме Капора, на иницијативу станара биће уклоњена између 1. и 15. новембра.

– Више од стотину станара ове улице упутило је петицију Скупштини града у којој су тражили да се ова пумпа уклони. Увидом у документацију утврдили смо да од 2005. године ова пумпа не може да постоји јер је на том месту предвиђена зелена површина. Упутили смо допис НИС-у са којим имамо добру сарадњу и замолили их да уклоне пумпу. Они су одмах реаговали и ја им захваљујем. На пролеће идуће године бићемо у прилици да изградимо зелену површину коју ћемо урадити заједно са станарима и Фондацијом Моме Капора – рекао је Весић.

Једна од идеја је, пошто је ова улица добила име Моме Капора, да се уреди зелена површина на којој ће бити постављена његова биста.

– То ће бити место за окупљање, одржаваће се песничке вечери и на тај начин ћемо од овог дела града направити место које ће имати душу и где ће се одржавати разни културни догађаји. У току јесени ћемо направити план и у договору са станарима утврдићемо шта ћемо тачно радити, а онда ћемо на пролећепочети радове – рекао је градски менаџер.

У плану је и реконструкција Улице Боре Станковића, у којој ће се, у договору са патријархом, урадити порта Храма Светог Саве, тако да ће овај део града постати прави мали урбани џеп.

Весић је посебно нагласио да град Београд све ради у комуникацији са грађанима и најавио да ће ускоро бити урађена апликација за мобилне телефоне и компјутере, где ће одређени градски пројекти бити стављени на гласање и о њима ће грађани моћи да се изјасне и дају своје сугестије.

– Средстава је мало у односу на потребе, али будемо ли упорни, верујем да можемо да решавамо проблем по проблем – рекао је Весић гостујући јуче ујутру на ТВ „Пинк”.

Извор: Политика / Б. Х.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. Војвода КРСТО Reply

    ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

Оставите коментар