Постављен крст на спомен обиљежју у Добром пољу

  • Борачка организација општине Гацко заједно са великим бројем волонтера, већином гатачке омладине, протекли викенд је учествовала у уређењу простора и постављању крста на спомен обиљежју у Добром пољу, општина Калиновик.

aa
У рејону Доброг поља је само у једном дану, 9. јуна 1993 год. страдало седам припадника Гатачке бригаде, а током борбених дејстава у зони Калиновик-Трново страдало је укупно 17 припадника ове бригаде. Имена палих бораца биће уписана на овом обиљежју.

ss
„Битно је истаћи са се овој и сличним акцијама одазива велики број патриотски орјентисане омладине, која на овај начин одају захвалност свим борцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске“, истичу из Борачке организације Гацко.
Наредни викенд биће организована слична акција уређења како би простор око споменика добио коначан облик, а отварање спомен обиљежја планирано је крајем мјесеца.

Извор: Гацко-рс.инфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар