Црвени крст Невесиње и Црвени крст Раковица потписали споразум о сарадњи

  • Црвени крст Невесиње и Црвени крст Раковица из Београда  у складу са Протоколом о сарадњи кровних организација Републике Српске и  Србије потписали су  у Невесињу  Споразум о програмској сарадњи.

04

Овај дукумент се односи на сарадњу у областима здравствене и социјалне активности, омладине и подмлатка, припрема за несреће и дјеловање у несрећи као и другим програмским областима од заједничког интереса.

У име Црвеног крста Невесиње, Споразум су потписали предсједник Општинске организације ЦК Невесиње др Радослав Вуковић и секретар Бранка Филимоновић, док су у име Црвеног крста Раковица сагласност на овај Споразум потписом дале предсједник Јелена Кулић и  секретар Јована Дука.

Дука је нагласила, да је један од основних  циљева  сарадње да се упознају млади из Невесиња и  Београда, да размијене своја искуства и знања и да у будућности ове двије организације братски сарађују и помажу једна другу.

crveni krst2

Она је најавила, да у будућности планирају да највише пажње посвете активностима за дјеловање у несрећема, јер сматра да у Невесињу због јаких зима може бити таквих ситуација.

Ову сарадњу је помогло Удружење Невесињаца из Београда, и омогућило да овом приликом Омладина ЦК Раковице  својим другарима из Невесиња уручи на поклон пакет за Реалистички приказ повреда, стања и обољења  и униформе за екипе Прве помоћи.

Поводом Митровданских свечаности гости из Раковице поклонили су Општини Невесиње слику  „Карађорђев конак“. На полеђини слике стоји занимљив натпис Божидара М.Глоговца, пјесника из Требиња „Бити Херцеговац значи имати племићку титулу,а бити Невесињац значи имати привилегију међу Херцеговцима“.

У наредна три дана инструктори ЦК Раковица спровели су  Обуку за прву помоћ и Реалистички приказ поврда, стања и обољења, за омладинце ЦК Невесиње.

Без обзира на обиман рад на обукама, гости из Београда су имали прилику да обиђу Невесиње и околину, захваљујући гостопримству Црвеног крста Невесиње и Општине Невесиње.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар