МУП ЦГ: Пункт за рушење Мила Ђукановића постављен у Требињу?!

  • Управа полиције Црне Горе има оперативна сазнања о намјери појединих екстремистичких група из региона да на вечерашњем протесту Демократског фронта /ДФ/ нападну полицију, изјавио је црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић.

konjevic

Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић: Сачуваћемо мир у Подгорици ФОТО: РТВ ЦГ

Он је навео да екстремистичке групе не могу постићи ништа јер су црногорске институције “јаче од било којег појединца”.
Коментаришући незваничне информације да се мобилишу екстремисти који имају задатак да у Подгорицу допреме средства за нападе на полицију и да је у те сврхе постављен пункт у Требињу, а да им логистичку подршку пружа покрет “Двери”, Коњевић је рекао да они не могу постићи ништа од својих намјера.
Он је поручио да ће се државни органи лако носити са тим појединцима у тренутку када прекрше било који закон у Црној Гори. Коњевић је, гостујући на Телевизији Црне Горе, оцијенио да је у претходних мјесец дана црногорска полиција показала професионалан однос према протестима Демократског фронта и да је вечерашњи протест одобрила без обзира на дешавања у претходних десетак дана.
“Ми смо на уредну пријаву ДФ-а за, како су у пријави навели, мирно окупљање, процијенили да је у питању њихово основно људско право и зато смо га и одобрили. Наравно, тај протест има своје изазове, али вјерујем у одговорност организатора и капацитете полиције да сачувају мир на подгоричким улицама”, рекао је Коњевић.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар