Освештан нови црквени дом: Црква у Шћеници прославила крсну славу

  • У селу Шћеница на Бобанима прослављена je крсна слава цркве која је посвећена Рођењу пресвете Богородице – Малој Госпојини, a освештан je и новоизграђени црквени дом у овом селу.

Славко Миљак, предсједник Црквеног одбора Шћеница каже да су наишли на велико разумијевање Града Требиња, Електропривреде Српске и Бобанаца који живе по цијелом свијету. Захвалио се и бројним донаторима који су помогли изградњу црквеног дома. Презадовољан сарадњом са градском управом Требиња уручио је повеље захвалности градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу и генералном директору Електропривреде РС Луки Петровићу. Петровићу је данас, уз знак захвалности уручена и икона Рођења пресвете Богородице.

У пригодној бесједи Лука Петровић је изразио задовољство што се данас на Бобанима окупио велики број вјерника, од Зубаца и Љубомира до Поповог поља.

„Богатство је што је овај крај почео да оживљава са тешким мука,а, без струје, пез пута, без цркве… Данас смо сви овдје заједно и не осјећамо да је ово општина Равно, већ Град Требиње, по свему, по дјелима, по људима и обичајима“, казао је Петровић.

Свету литургију служили су мјесни парох Борис Бандука уз саслужење синђела Исаије, игумана манастира Светог Георгија на Зубцима и игуман манастира Завала Василије.

Свечаности на Бобанима присуствовао је представници привредног и културног живота града, те Бобанци који живе по цијелом свијету и мјештани овог и околних села.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар