ЦРКВА НА ЗАЛОМУ ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ – ПЕТРОВДАН

  • Црква светих апостола Петра и Павла на Залому обиљежила је данас крсну славу – Петровдан и 134 година од подизања цркве.

Свету литургију служио је свештеник Драго Зубац. Након богослужења и свечане литије услиједио је обред ломљења славског колача, уз пригодне здравице мјештана и гостију.

Честитајући славу свешеник Зубац пожелио је свим окупљеним око овог светог Храма „да нас молитвама светих апостола Господ утврди у вјери, правди, истини и љубави“.

Домаћин славе Радован Стајић пожелио је да данашњи празник свима буде на здравље и радост, и да свако наредно окупљање буде у што већем броју.

Начелник општине Миленко Авдаловић истакао је податак да ова црква има нешто посебно што нема ни једна црква у општини Невесиње, а то је плоча Краљу Александру Ујединитељу.

– Због вируса корона данашње окупљање нешто је скромније него предходних година, али се надам да ћемо се изборити са овим невидљивим непријатељем, и да ће наредна саборовања бити у већем броју – рекао је Авдаловић.

Петровско пријеподне протекло је у лијепом дружењу мјештана и људи који вуку коријене из овог мјеста.

Верица Чупковић Авдаловић / Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар