НОЋ МУЗЕЈА У БЕОГРАДУ: Изложба „Лука Ћеловић – Требињац остварење српског сна“

  • У оквиру манифестације „Ноћ музеја„ чланови Удружења Требињаца „Јован Дучић„ у Београду, у приличном број, уз присуство многих Београђана, посетили су мултимедијалну изложбу о свом земљаку Луки Ћеловићу – Требињцу, великом српском добротвору, под називом „Лука Ћеловић – Требињац остварење српског сна„.

 

На изложби су представљена оригинална документа, фотографије, новински чланци из Лукиног живота, као и књиге из Лукине библиотеке, које су сада у власништву Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић„.

На изложби су приказане идеја и врлина овог вредног и виспреног Требињца који је све што је стекао завештао Универзитету у Београду, јер је веровао да је знање моћ и да само друштво засновано на знању може  бити праведно друштво, које омогућава свима да испуне снове уколико довољно вредно раде на томе.

 

На задовољство посетилаца, што је показао број који се повећавао из сата у сат, изложбу је организовала компанија Belgrade Waterfront, у просторијама свог Продајног центра, у згради бивше Београдске задруге,   у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић„.

Представници руководства Удружења имали су част да разговарају са аутором изложбе др Адамом Софронијевићем, замеником управника Универзитетске библиотеке, о самој изложби као и о сарадњи ове институције и Удружења.

Припремио: Миливоје Мишо Рупић

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. посетилац Reply

    На жалост, нити је изложба „мултимедијална“, нити има икаквих изворних докумената на њој. Има само слика докумената на паноима.
    Изложба је сасвим обична и знатно сиромашнија од просечних. Има беџева који се могу бесплатно узети.

    Постоји сајт на коме се може све видети.

Оставите коментар