МУП РС повлачи прекршајне налоге?

  • Влада Републике Српске усвојила је приједлог о престанку важења Уредбе о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања, а у складу са тим МУП РС повући ће све прекршајне налоге, саопштено је из МУП Српске.

Они су појаснили да је Приједлог о престанку важења поменуте уредбе упућен Предсједнику Републике Српске на усвајање.

– Разлози за доношење ове Уредбе садржани су у чињеници да су се током примјене важеће Уредбе грађани придржавали мјера и упутстава надлежних органа, те су се о епидемиолошкој ситуацији информисали путем званичних обавјештења надлежних инстутуција. Иако је у протеклом периоду било лажних вијести и информација, грађани су се о епидемиолошкој ситуацији информисали на основу званичних обавијештења и информација надлежних институција и лажне вијести нису имале значајнији утицај на понашање грађана, функционисање система и рад надлежних органа на спречавању ширења заразе. Имајући у виду горе наведено, стекли су се услови за престанак важења Уредбе са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања – појаснили су у поменутом министарству.

У складу са овим, Министарство унутрашњих послова Републике Српске повући ће све прекршајне налоге који су раније издати у складу са Уредбом са законском снагом о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредног стања, као и Одлуком о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске, а коју је Влада Републике Српске ставила 03. априла ван снаге.

Српскаинфо

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар