Влада Србије финансира штампање новог издања „Дневника ратног хирурга“ др Миодрага Лазића

  • Министар културе и информисања Владе Србије Владан Вукосављевић је на свом ФБ профилу објавио да ће Министарство на чијем је челу, финансирати штампање новог издања чувене књиге преминулог српског хирурга др Миодрага Лазић „Дневник ратног хирурга“.

„Као израз дубоког поштовања према прерано преминулом, великом човеку и знаменитом српском хирургу др Миодрагу Лазићу, Министарство културе и информисања одлучило је да финансира штампање новог издања његове чувене књиге „Дневник ратног хирурга“ и да тираж подели свим библиотекама у Србији и Републици Српској.
Животне вредности за које се залагао, радна етика и људске и моралне особености чиниле су од др Лазића узориту личност херојских димензија и пример оног културно-историјског обрасца у појединцу, који је као модел и узор вековима био инспирација народној етици, моралу и књижевности. Министарсво културе ће овим одужити тек најмањи део дуга који као друштво имамо према успомени на др Миодрага Лазића.“ – написао је министар Вукосављевић на свом ФБ профилу. 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Влада Србије финансира штампање новог издања „Дневника ратног хирурга“ др Миодрага Лазића

Оставите коментар