ЛУКАВЧАНИ У ЉУБАВИ И ЗАЈЕДНИШТВУ ПРОСЛАВИЛИ ПЕТРОВДАН

  • Црква светих апостола Петра и Павла у Лукавцу прославила је данас крсну славу-Петровдан.

Поштујући духовност и традицију окупили су се Лукавчани код светог храма да прославе светковину са родбином, комшијама и пријатељима. Обиљежавање је протекло нешто скромније због актуелне епидемиолошке ситуације, али то није умањило скуп заједништва, љубави и слоге. Радост празника посебно су уљепшала дјеца.

Након свете литургије коју је служио свештеник Славко Лаловић обављен је славски обред, а код недавно освјештаног Споменика погинулим борцима у Отаџбинском рату одржан је помен српским херојима.

У краткој бесједи Лаловић је честитао славу храма и позвао вјернике да се угледају на дјела светих апостола. Рекао је да га радује што се код храма окупило доста дјеце и омладине, наглашавајући да то даје наду да се у овом селу никада неће угасити духовни живот. Услиједиле су здравице домаћина и гостију.

Након богослужења саборовање је настављено уз трпезу љубави, пјесму и пријатељске разговоре. За добру атмосферу и ове године су се побринуле чланице Етно групе „Свети Димитрије“ са својим репертоаром духовних и народних пјесама.

Лукавчани су били задовољни што радост празника могу подијелити са гостима. Поносни су на лијепо уређени храм и околину, саграђени споменик и капелу и обновљену црквену кућу. Ово су и најљепши примјери вјере, духовности и прегалаштва мјештана.

Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар