ПОМОЗИМО ТРЕБИЊЦУ СЛОБОДАНУ МИЛИЋЕВИЋУ!

Шта је то саосјећање?

– Жеља да се помогне ономе коме ми сматрамо да је заслужио или ономе коме је помоћ заиста потребна!

У нашем малом Требињу живи младић Слободан Милићевић, 1987. годиште, чија животна прича је нестварно потресна. Сви знамо његову мајку Кову која је градским улицама молила за новчану помоћ. Она је болесна…Покојни отац је такође имао проблема…Слободан нема сада никога него мајку. Исписали су га из основне школе, а да нико није реаговао да се тако нешто спријечи, јер је основна школа обавезна. Замислите само какво је било то његово одрастање… Виђали сте га можда у пролазу, стидљивог и чудног младића, и ко зна какве мисли осуђивања би вам прошле кроз главу не познајући његову ситуацију.

Слободан је већ скоро годину дана непокретан јер има атрофију мишића. Атрофија је настале од слабог кретања. Умртвљеност мишића су узроковали седативи које му је мајка давала. Можете ли замислити какву његу и хигијену је њему непокретном мајка Кова могла пружити?!

Када смо отишли код њега и видјели у каквом је стању и окружењу питали смо га за помоћ. Уз сарадњу са Центром за социјални рад Кова је смјештена у установу код Модриче, а Слободан у болницу у Требињу док му ми не оспособимо услове у стану. Како је цијев од воде пуштала стан је плавио и паркет је сав уништен. Жеља нам је да сви заједно помогнемо Слободану да поново прохода и има живот достојан човјека у 21. вијеку, па су стога предузете већ почетне фазе.

Чланови наше Фондације су очистили стан из кога је изнешено 6 тамића свега и свачега…Паркет смо дигли и треба нови под поставити. Када се створе услови и Слобо изађе из болнице ми ћемо му платити потребну његу и рехабилитацију мишићног ткива.

Сви ћемо га свакодневно посјећивати како би му пружали помоћ подршке. Слободан није психијатријски случај, него му само ми као заједница требамо пружити подршку и љубав. Уз медицинску његу и физикалне вјежбе ће се вратити здравом начину живота. Позивамо све вас добре људе да се придружите нашој акцији. Пођимо од себе. Би ли вољели да се ми или неко наш нађе у његовој ситуацији?!

Прилоге у новцу можете оставити у нашим добротворним кутијама и код црквењака у Саборном храму у Требињу. Ако имате нешто од потребног материјала који би нам значио у санацији стана или ако желите да активније учествујете у овоме свему обратите се и позовите број нашег секретара, оца Милоша Мандића 065/775-767 и он ће вас упутити у детаље које овдје није примјерено износити.

Потребни материјал за прву фазу санације:

  • водоинсталациони материјал за санацију једног купатила и кухиње,
  • керамичке плочице за купатило, кухињу и ходник,
  • љепило за керамику, -хидроизолација,
  • материјал за молерске радове и санацију зидова,
  • ламинат,
  • подлога и лајсне за подове,
  • материјал за фарбање дрвенарије, најбоље боје на воденој бази са подлогом.

„ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ: КАД УЧИНИТЕ ЈЕДНОМЕ ОД ОВЕ МОЈЕ НАЈМАЊЕ БРАЋЕ МЕНИ УЧИНИСТЕ“

 

Фондација Свети Вукашин 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар