ЛУКА ПЕТРОВИЋ: Требињски аеродром значајан за цијели регион (АУДИО)

  • Аеродром који ће градити Србија није само значајан за Требиње, већ за читаву регију, Републику Српску и цијели регион“, рекао је Лука Петровић, извршни директор Савеза општина и града источне Херцеговине.

Гостујићи у емисији „Актуелно“ на Радио Требињу, Петровић је истакао да је аеродром у Мионићима комплексан инфраструкутрни објекат, једини на овим просторима, који ће Србија градити на територији града Требиња.

„Мислим да је то свима нама част. Не само даћемо имати везу са Београдом, већ са цијелим свијетом. Свијет ће знати за нас, као тачку на свијету гдје могу да дођу. Ми треба да будемо паметни, да те људе, туристе задржимо у Требињу. Да ли ћемо правити еко или етно газдинства, развијати етно села, земљорадњу и сточарство, винарство, мед или љековито биље, то зависи од нас и то су наши потенцијали“, рекао је Петровић, додајући да Србија изградњом аеродрома шаље важну поруку да жели да помогне Херцеговини.

„Вјерујем да је Србија препознала херцеговачку нит, која је увијек била добронамјерна и која је поштовала матицу. И на тај начин Србија оставља трајан печат у Требињу и Херцеговини, као што су многи Херцеговци оставили трајан печат у Београду.

Подјећамо, требињски аеродром биће у десетак километара удаљеним Мионићима код Требиња, који су добили предност због саобраћајно – ваздухопловних разлога.

Како је раније најављено Србија ће у његову изградњу уложити 55 милиона евра, а први летови планирани су већ од децембра 2021. године.

Говорећи о изградњи нове болнице у Требињу, коју је најавио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, Петровић је навео да је изградња болнице у капацитету који је потребан за овај град и регију би требало да почне идуће године на прољеће, а биће потребно двије године да се заврши.

„Влада Српске ће одобрити аранжман у износу од 30 милиона КМ. Потребно је да се гради на новом локалитету који је приступачан инфраструктурно, на западној обилазници, на путу за Дубровник. Градска управа посљедњих неколико мјесеци интензивно је радила на изради пројекта, који је завршен и који ће ускоро бити презентован јавности. Ово неће бити класична болница већ клиничко-болнички центар, јер нам је веома важан здравствени систем у Херцеговини“, закључио је Петровић.

Петровић у емисији „Актуелно“ одговара и на питања о другим актуелним темама.

Разговарао колега Ратомир Мијановић.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар