ПОМОЗИМО ПАВЛУ ДА НАПРАВИ СВОЈЕ ПРВЕ КОРАКЕ

  • До данас траје борба за здравље маленог Павла, када је рођен у 29. недељи трудноће са само 1.200 грама. Сада се Павле бори са церебралном парализом и ишчекује дан када ће средства за његову операцију бити скупљена.

Павле је рођен у 29. недељи трудноће са само 1.200 грама и услед компликација доживео је сепсу и крварење на мозгу, што је узроковало спастичну квадриплегичну церебралну парализу.

Прогнозе лекара нису биле нимало охрабрујуће по питању Павлових менталних и физичких функција, али уз помоћ свих хуманих људи који су веровали у Павла, упорности његових родитеља, свакодневним терапијама и вежбама, доста је напредовао.

Сваки дан је нови изазов и Павле се свакодневно бори са поремећајем мишићног тонуса, а физичке активности му помажу да се последице његовог стања само делимично ублаже. Оно што би у потпуности променило Павлово стање је СДР операција, а лекари су, на велику радост, препознали Павла као доброг кандидата и дете коме би ова операција променила живот.

Операција би се обавила у медицинском центру Ст. Лоуис Цхилдрен’с Хоспитал, где доктори имају велика очекивања и верују да би се Павлово стање после Селецтиве Дхорзал Рхизотомy (СДР) операције доста променило. Овај захват подразумева пресек нерава у лумбалном делу кичме, делу који преноси спазам.

Операција би побољшала следеће: спастицитет ће бити заувек смањен, његово седење и стајање ће се поправити, прелази између ова два стања (седења и стајања) ће бити лакши и бржи, његова равнотежа и удобност ће се побољшати и очекује се да ће Павле моћи да хода уз помоћ ходалице.

Такође, овај захват смањује и притисак на кичму и кукове који се тренутно услед лошег владања телом додатно оштећују, што може проузроковати нове проблеме у будућности.

Због недостатака финансијских средстава, операција је, на жалост, одложена већ два пута, што Павла ставља на листу чекања док се средства не прикупе. За операцију и двомесечну рехабилитацију на клиници потребно је 80.000$, а родитељи су уз помоћ хуманих људи успели да прикупе трећину новца.

Свака донација би за Павла била један корак ближе операцији и циљу да буде као и свако друго дете.

За Павлове прве кораке! Будимо хумани!

Помозимо Павлу!

Слањем СМС поруке: Упишимо 150 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман150 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-445293-81

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0001515.9

IBAN: RS35160005400001515916
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар