Линта: Шокиран сам да ФСС подржава Шукера!

  • Председник Коалиције удружења избеглица о подршци ФСС Шукеру: Челници ФСС заборавили чињеницу да је Шукер фотографисан са осмехом на гробу усташког вође Анте Павелића. Човек који сматра да усташе нису злочинци не може бити добродошао у Србији

 

Извор: Новости

Председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта изненађен је одлуком Фудбалског савеза Србије (ФСС) да подржи кандидатуру председника Фудбалског савеза Хрватске Давора Шукера (ХНС) за чланство у Извршном комитету Европске фудбалске уније (УЕФА).

У саопштењу достављеном Тањугу наводи се да су челници ФСС заборавили чињеницу да је Шукер 1996. године фотографисан са осмехом на гробу усташког вође и ратног злочинца Анте Павелића, који је сахрањен на гробљу у Мадриду.

– Шукер је крајем 2010. године у разговору за хрватски Т-портал јасно рекао да се зна којој опцији је наклоњен и да се не стиди што је био на гробу Павелића. Подсећамо челнике ФСС да су новембра 2013. године оштро осудили провокативну изјаву Шукера да ће Хрватска бити прва репезентација која ће заиграти са Косовом у Приштини по њеном признању од Међународне фудбалске федерације (ФИФА). Колико знамо, Шукер се до данашњег дана није оградио од поменуте изјаве – стоји у саопштењу.

Истиче се и да је Шукер дао изјаву да ће репрезентација Хрватске играти на Светском првенству у част фудбалера Јосипа Шимунића, након што је суспендован после утакмице баража у Загребу против Исланда јер је заједно са навијачима узвикивао усташки поздрав “За дом спремни”.

Председник Коалиције удружења избеглица сматра да ФСС није узео у обзир наведене чињенице када је донио одлуку да подржи Шукера.

– Шукер је човек који сматра да усташе на челу са Антом Павелићем нису злочинци који су, за време Независне државе Хрватске, извршили геноцид над Србима, Ромима и Јеврејима, већ ослободиоци и борци за интересе хрватског народа. Такав човек не може бити добродошао у Србији и не заслужује подршку ФСС све док подржава усташку идеологију и док сматра да Хрватска треба да буде прва репрезентација која ће одиграти фудбалску утакмицу са лажном државом Косово – закључује се у саопштењу.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар