ОВАКО ЈЕ ЗБОРИО ДРАЖЕН ПЕТРОВИЋ 1986. ГОДИНЕ: Тврдоглав сам јер сам Херцеговац!

  • Један од најбољих југословенских кошаркаша Дражен Петровић својом је игром заслужио мjесто у вjечности, а прерани одлазак смjестио га је у легенду. Бројне су приче о његовим резултатима, каријери у Европи и НБА лиги, а повремено се поред кошаркашких тема провуче и прича о његовом поријеклу.

У интервјуу за Газету дело Спорт из 1986. када је изабран за најбољег кошаркаша Европе, Дражен је говорио и о томе.

“О поријеклу размишљају новинари изван Југославије. У нас се још нико тиме није бавио. Петровић сам! Нас је много. И, што се каже, добро смо распоређени. Поријеклом смо из Црне Горе. Родитељи мога оца преселили су се у Херцеговину. Отац ми је рођен у мјесту повише Требиња, мајка ми је из Билица код Шибеника, Далматинка. Херцеговац или Далматинац? Пола-пола. Сматрам да сам на кошаркашком терену Далматинац, изван паркета Херцеговац”, рекао је Дражен и објаснио на шта мисли.

Истакао је да је на терену, као Далматинац, може много боље, док је ван терена, попут Херцеговаца, већ довољно тврдоглав.

недељник.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар