Пољуљана скупштинска већина у Билећи – прекинута Сједница

  • Сједница Скупштине општине Билећа прекинута је данас након што одборници владајућих партија нису постигли договор око разрешења старих и избора нових чланова Општинске изборне комисије. Тачка је „пала“ захваљујући Дражену Дунђеру, одборнику Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“, чиме је скупштинска већина у овој општини доведена у питање.

Дунђер за „Директ“ каже да није подржао предложену комисију због тога што је на њеном челу требао да буде представник Српске демократске странке која је, сматра, већ добила превише. Отворено каже да он и одборник Уједињене Српске Саша Радан, који се није појавио на данашњем засједању, мјесто предсједника ОИК-а желе да дају кадру Уједињене Српске.

„Само је ова тачка била спорна, да не буде СДС-ов предсједник Изборне комисије. Може бити из било које друге странке. Радан је хтио то мјесто, а ја нисам хтио да га ударим по руци“, каже Дунђер.

Ипак, тврди да већина овим није доведена у питање.

„Што се тиче Радана и мене, немамо никакву упитност за већину. СДС је узео превише и треба да врати нека мјеста и да предсједник комисије буде из Уједињене Српске. То је једино спорно за нас, ово с већином нема везе, све смо тачке могли да прогурамо осим те“, тврди Дунђер за „Директ“.

Начелник Општине Билећа Веселин Вујовић за наш портал каже да „ни на чије уцјене и приморавања неће пристати“.

„Пандемија короне пролази, скидају се маске и све се види кад се маске скину. Ни на чије уцјене и приморавања, ни нешто противзаконито нећу пристати, хоћу да се ради по прописима, у интересу Билеће и свих њених грађана. Никад нећу стати за интерес једне странке ако би тада били угрожени јавни интереси грађана Билеће чији сам ја начелник, прије свега. Борићемо се, све су карте на столу“, каже Вујовић.

Након што ова тачка није изгласана, већина одборника владајућих странака напустила је засједање те није било кворума за наставак сједнице. Уколико се не постигне договор око ове тачке, у ОИК-у ће остати стари састав, онај који је формирала бивша власт на челу са СНСД-ом.

 

Јелена Денда Борјан/директ-портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар