КАКО САМ УСПЕО: У Билећи промовисани мемоари Карла Малдена

  •  У Дому културе „Јевто Дедијер“ у Билећи синоћ је одржано представљање књиге Мемоари: „Како сам успео“, америчког глумца српског поријекла Карла Малдена (Младена Секуловића).

Организатори представљања књиге су Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ Билећа и Завичајни клуб Билећана у Србији.

У програму представљања књиге учествовали су Дан Тана (Добривоје Танасиловић), полувјековни пријатељ Карла Малдена, Александар Влајковић, уредник издања мемоара на српском језику, директор Библиотеке Ирена Дунђер, те Миодраг Дунђеровић, предсједник Завичајног клуба Билећана у Србији са сједиштем у Београду.

Директор Библиотеке Ирена Дунђер истакла је да Мемоари Карла Малдена заслужују посебну пажњу јер је ријеч о великом глумцу српког поријекла, прослављеном у златном добу Холивуда, који је увијек био поносан на завичај свога оца и своје коријене.

Приређивач издања Мемоара на српском језику Александар Влајковић нагласио је да је Карл Малден своје мемоаре написао заједно са својом кћерком Карлом и да је први пут на енглеском језику ова књига објављена 1997. године.

Посебна посластица за публику била су присјећања Дан Тане на његово полувјековно дружење са великаном свјетског филма Карлом Малденом. Предсједник удружења Билећана у Србији подсјетио је публику на активности овог Удружења на очувању сјећања на нашег оскаровца.

Одабране странице из Мемоара славног холивудског глумца, поријеклом из Билеће, читале су ученице Средњошколског центра „Голуб Куреш“ у Билећи: Анђела Џелетовић, Данијела Батинић и Милица Куљић. Током програма приказани су и краћи инсерти из видео записа о животу и раду Карла Малдена. Програм вечери уљепшали су извођењем пригодних композиција Божидар Бобо Вучур и Марија Нинковић.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар