2. СМОТРА ФОЛКЛОРНИХ АНСАМБАЛА ВЕТЕРАНА: Требиње угостило 1.500 играча из региона (ФОТО)

  • Требиње је домаћин 2. Смотре фолклорних ансамбала ветерана чији је организатор Градско културноумјетничко друштво „Алат-Свислајон“.

Двадесетпет ансамбала из региона са око 1.200 ветерана фолклора данас је продефиловало улицама нашег града и увеселило Требињце, али и туристе.

Након шетње градом и игре под требињским платанима, за госте је у Градској управи пријем организовао градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је ветеранима фолклора пожелио пријатан боравак у нашем граду у нади да ће опет доћи.

У Градској управи је потписан и споразум о сарадњи између ГКУД „Алат Свислајон“ Требиње и Удружења за његовање народне традиције “Ветерани Златибора“.

Недјељко Ламбета, предсједник ГКУД „Алат Свислајон“ Требиње каже да је ове године смотра подигнута на већи ниво.

“Велику захвалност дугујемо Градској управи, Електропривреди РС, ХЕТ-у и свим осталим спонзорима на подршци коју нам пружају. Хвала брату Луки на овом споразуму који смо потписали и сигуран сам да је ово почетак једне добре сарадње”, казао је Ламбета.

Према ријечима Луке Веслића, испред Удружења за његовање народне традиције “Ветерани Златибора“, ово данашње братимљење је само ради слова на папиру – Златиборци и Требињци су по свему одавно браћа.

“Организација је савршена, мислим да ће ово да прерасте у озбиљан фестивал и да ми имамо озбиљну конкуренцију”, казао је Веслић.

Добродошлицу је присутнима пожелио и Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња.

“Градска управа подржава ову смотру јер сматра да она на најбољи могући начин доприноси афирмацији културно-умјетничког стваралаштва. КУД ‘Алат Свислајон’ одлично промовише наш град чувајући обичаје и традицију. Сигуран сам да ће бити добар домаћин и да ће наши суграђани имати прилику да уживају у дивним кореографијама”, рекао је Милошевић.

Из Бањалуке, из Културно умјетничког друштва “Пелагић” је први пут у Требиње дошла Мирела Шарић.

“Предиван град, организација, људи све. Сигурно ћу да дођем опет”, каже она.

Концерт 25 ансамбала из региона почео је у 13 часова у Дому младих Требиње а трајаће до 16 часова.

С.П. / радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар