Јубиларна повеља „Златно туристичко срце“ уручена градоначелнику Требиња

  • Поред Туристичке организације Требиња, ласкаво признање међународног Центра за развој угоститељства и туризма југоисточне Европе „Sacen international“ додељено је премијеру Србије Александру Вучићу и ресорним министрима туризма у влади Србије и РС Расиму Љајићу и Предрагу Глухаковићу

11

Славко Вучуревић, Сара Стојановић и Драган Глигоријевић

Скупштина Међународног Центра за развој угоститељства и туризма југоисточне Европе “Sacen international” одлучила је да Туристичкој организацији града Требиња додели јубиларну повељу “Златно туристичко срце”.

18
У препуној свечаној сали хотела “Славија” у Београду, у оквиру манифестације „Уготурвин феста“ председник “Sacen international” Драган Глигоријевић, најављујући награду у шали је рекао је да одлази у град коме је Дубровник предграђе.

17
Награду је у име Требиња примио градоначелник Славко Вучуревић, а награду је уручила Мис туризма за 2015 Сара Стојановић.

– Ово је значајно признање регионалне институције која оцјењује успјехе и напретке у туризму како регионалних органиyација и појединаца тако и туристичких заједница. Требиње је и раније добијало од ове организације признања и то је плод континуираног рада задњих година, а кулминација су задње двије сезоне у којима је туризам у Требињу досегао прави бум и обарао рекорде – рекао је за Слободну Херцеговину Славко Вучуревић и додао:
– Ми сада у Требињу имамо два хотела у изградњи, а у припреми су још два. Свислајон је почео да гради Сунчани град, То ће бити највећи пројекат таквог типа у југоисточној Евопи нешто што Требињу даје снагу, али и реалну амбицију да претендује на још већи број туриста.

16

Вучуревић је истакао да ове манифестације доносе и разне друге погодности.
– Ово је била прилика да се упознамо и са великим бројим туристичких посленика. Посебно ми је задовољство било да се упознам са великим бројем наших драгих земљака који се баве туризмом, а којих није мало и који ће помоћи да Требиње постиже још боље резултате. Веома је драгоцјено упознавање са Слободаном Мићићем, власником агенције Контики и аутором култне емисије “Свет на длану” са којим је постигнут договор да у једној од наредних епизода буде снимљена и туристичка разгледница Требиња.

15

Делегација Требињаца на „Уготурвин фесту“: Зоран Милошевић, Славко Вучуревић и Милан Грубач

Вучуревић је закључио да је важно присуство на оваквим манифестацијама и да је у главама туристичких радника и тур-оператера који Требиње виде као озбиљну дестинацију.

13

Поред Требиња, у другом делу програма, као најзначајније признање ове организације награђен је и премијер Србије Александар Вучић коме је додељено “Златно туристичко срце југоисточне Европе” због великог доприноса који је имао на унапређењу угоститељско-туристичке делатности у Србији, а посебно се истиче његова улога у кампањи за одмор под називом “Моја Србија”.

14

Слободан Мићић ускоро снима емисију о Требињу

Награђени су и ресорни министри Расим Љајић и Предраг Глухаковић из Републике Српске као и многе угоститељско-туристичке организације, компаније, установе, појединци и туристички новинари.

Текст и фото: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар