Изложба Радоја Елеза у Требињу – 101 дама са фотоапаратом

  •  У кафеу „Клуб“ вечерас је отворена изложба фото минијатура под називом „Даме снимају“ аутора требињског фотографа Радоја Елеза.

radoje-elez
Отварајући изложбу Славенко Вукасовић, предсједник Фото – кино клуба Требиње истакао је да је ово друга самостална изложба фотографија Елеза, специфична по формату и по броју фотографија.
„Формат је 10×10 који се ријетко користи и захтјеван је за кадрирање, а и несвакидашњи мотив изложбе је 101 жена фотограф. Фотографије су настале у посљедњих десетак година на просторима бивше Југославије, али и Њемачке, Холандије, Чешке и других европских земаља“, рекао је Вукасовић.
Елез се фотографијом бави већ 40 година, а прву самосталну изложбу имао је 2013. године у Требињу.
„У кратком периоду сам одлучио да изложим фото минијатуре, за које не знам да је неко некад прије излагао у Требињу и да је на једној изложби било преко 100 фотографија и баш све жене на фотографијама и са фотоапаратом. Ова изложба се поклопила са 8. мартом, па је некако она мој поклон свим женама“, истакао је Елез.
Радоје Елез дугогодишњи је сниматељ РТРС-а, до сада је излагао на више од 120 колективних изложби у земљи и иностранству.
Члан је управе Фото – кино клуба Требиње од његовог реоснивања 2006. године, а у Асоцијацији за умјетничку фотографију БиХ носилац је звања фотограф прве класе и инструктор фотографије.

Организатор изложбе која ће бити отворена до краја мјесеца је Фото – кино клуб Требињe.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар