ИВАНА НИНКОВИЋ: Част је тренирати с Фелпсом

  •  Ивана Нинковић, једна од најбољих бх. пливачица, имала је привилегију да тренира с легендарним Мајклом Фелпсом на Аризона стејт универзитету који похађа, а најуспјешнији пливач икада у новој сезони постаје асистент главног тренера.

ivana
„Фелпса сам упознала на Олимпијским играма у Лондону прије четири године, али са доласком тренера Боба Боумена на Аризона стејт дошао је и он. Цијелу годину је тренирао на нашем колеџу, тако да смо имали прилику да га боље упознамо. Заиста је посебан осјећај и част тренирати с најбољим пливачем свих времена и бити дио одабраног тима који има привилегију да их тренирају Боб Боумен, Фелпс и Мисти Хајмен (свјетска и олимпијска шампионка)“, рекла је Нинковићева за „Независне“.

Пливачица бањалучког Олимпа додала је да је Боумен након недавно завршених Олимпијских игара у Рио де Жанеиру направио план и програм за нову сезону у којој очекује одличне резултате, а ту су и неке новине.

„Новина у овој сезони је то што ће Фелпс бити асистент Боумену. Имали смо састанак с тренерима којем је присуствовао Фелпс. Познато је да се он на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру опростио од активног бављења пливањем и сада ће се посветити тренерском послу на Аризона стејт колеџу. Због породичних обавеза и обавеза у вези са спонзорима и медијима, тренутно није са нама, али према информацијама које имам, он преузима тренерски посао за двије недјеље“, рекла је бх. олимпијка.

Десетка за Ивану

Ивана Нинковић није успјешна само у базену, већ и као студент на Аризона стејт универзитету у САД.
„Ове године сам трећа година инжењеринга, смјер програмирања, и надам се да ћу наставити са добрим резултатима као и претходне двије године, гдје ми је просјек био 10“, рекла је Нинковићева.

Нинковићева је наступила на Играма у Лондону, али визу за Рио није успјела да избори. Разлог је повреда рамена. Пливала је уз болове, борила се, али ју је нешто више од једног секунда дијелило од Б олимпијске норме.

„Повреда ме је спријечила да испливам норму за Олимпијске игре. Управо сам се због повреде раније вратила у САД, како бих је санирала. Свакодневно идем на терапије и опоравак тече успјешно. Почела сам с тренинзима у базену, али сам поштеђена вјежби у теретани које би могле допринијети обнови повреде. Искрено се надам да ћу за петнаестак дана почети с пуним тренинзима“, истакла је Нинковићева.

Независне

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар