ГИК: Право гласа 2. октобра имаће више од 30.200 Требињаца

  • На предстојећим локалним изборима у Требињу право гласа имаће 30.215 бирача, а чланови Градске изборне комисије (ГИК) тренутно спроводе завршне активности на терену како би у предвиђеном року било све спремно за изборни дан.

izbori-glasacka-kutija

Према ријечима предсједнице ГИК-а Жељке Ружић, осим 43 редовна бирачка мјеста, биће формирани и мобилни тимови, као и једно мјесто за гласање у одсуству.

Ружићева каже да су до 2. септембра морали да донесу одлуку о именовању чланова бирачких одбора, те да је у току подношење захтјева и акредитовање посматрача за рад изборних активности за шта је рок 16. септембар.

У ГИК-у истичу да су им надлежне градске установе доставиле и податке о лицима која из здравствених и неких других разлога нису у могућности да гласају на редовним бирачким мјестима, те да је у току обилазак тих особа да би се изјасниле о гласању путем мобилних тимова.

На подручју града Требиња на републичким изборима 2014. право гласа имало је 29.730 бирача.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар