Наташа Нинковић: Типична жена и нетипична Херцеговка

  • Немогуће је споменути глумицу Нинковић а да се уз њено име не веже јак темперамент, али и дамско држање. Тајна те комбинације је, како каже, у херцеговачкој крви.

    натаса

 

Од београдских врућина глумица Наташа Нинковић сваке године побјегне на Кипар, али и у родно Требиње. Управо нам се с Кипра и јавила јунакиња регионалних филмова и серија. Свој одмор ове године је почела раније, јер јој је, како истиче, потребно вријеме да одмори мисли.

Редале су се њене улоге у филмовима „Спаситељ“, „Професионалац“, „Ивкова слава“… али највише пажње публике у БиХ придобила је улогом Рики Салом у серији “Цват липе на Балкану”.

– Много волим улогу Рикице Салом. Обично, када добијеш филмски сценариј, а и то је све рјеђе, осјетиш узбуђење, лептириће у стомаку, као знак препознавања. Такав осјећај био ми је када сам од Слободана Терзића добила тај сценариј. То није тако честа ситуација када су у питању ТВ серије. Но, цијела ова година била је некако чудна, у смислу, све што сам мислила да радим, нисам, а десиле су се неке лијепе непланиране ствари. Једна од њих је била гостовање у серији „Луд, збуњен нормалан“, затим пилот за серију, коју бисмо требали снимити у септембру, а зове се „Мамурлуци“, у продукцији Николе Која, а режију потписује Срђан Драгојевић. Што се тиче позоришта, имала сам премијеру „Чуда у Саргану“ у режији Егона Савина – говори Нинковић.

Велики дио своје глумачке каријере проводи на даскама србијанских позоришта.

– Правим и паузе, а деси се и да по неколико мјесеци не спремам ништа ново. Но, када се деси снимање филма, то је увијек упоредо са процесом у позоришту и онда настаје хаос с терминима. Чини ми се, кад је затишје, онда је то на свим пољима. Свјесна сам да сам врло, ма и превише, самокритична према себи. Зато не волим гледати себе на екрану – говори глумица.

Каријера глумица није изродила само бројне поштоваоце у раду него и кумства.
– Вјенчана сам кума дивном глумачком пару Слободи Мићаловић и Војину Ћетковићу. Много времена проводимо заједно, и пословно и приватно. Поред приватних ствари, ипак највише волим с њима разговарати о професији, и то у најситније детаље – говори Наташа.

Немогуће је споменути глумицу Нинковић а да се уз њено име не веже јак темперамент, али и дамско држање. Тајна те комбинације је, како каже, у херцеговачкој крви.

– Познајем Херцеговце, који су мудри, упорни, али мирни, тако да не знам шта је у мом случају. Породично наслијеђе, у комбинацији с тим каменом, обиљежило је свакако мој темперамент, који је, према моме мишљењу, врло пожељан, али је моја импулсивност често врло тешка – говори Нинковић.

Породични одмори у Требињу су неизоставни па глумица увијек успије наћи вријеме за родно мјесто.
– Волим Требиње и сваког љета идем доле. То је обавезно, тако сам и дјецу научила, иако сам свјесна да сада наступа неки период, односно пубертет, који мијења интересирања. Но, та љубав ће им остати, сигурна сам – истиче глумица.
Позната глумица супруга је београдског бизнисмена и мајка близанаца. Не дозвољава да због каријере њена породица буде запостављена. У браку је седамнаест година, а некада је говорила да је тајна у великој љубави као првог дана, док данас мисли другачије.

– Сада ћу рећи, то је узајамно поштовање. Поштовање онога што сте ви, са свим вашим слабостима. Звучи мало отрцано можда, али тако је. Огроман труд, на дневном нивоу. Ми смо склони вјеровању и чекању на велике ствари које ћемо подарити свијету и људима око нас, али то је наша највећа заблуда и замка – истиче Нинковић.

Вјероватно су ријетки они који су срели глумицу Наташу Нинковић а да она није била беспријекорно дотјерана.
– Далеко сам ја од савршене жене. Ја сам типична жена. Када је ријеч о његовању, моди… истина, обожавам такве ствари, иако ми понекад одузимају много времена. Највише волим све што могу у кући да завршим, а то значи маникир, педикир, фенирање често у јутарњим сатима, куповина преко интернета… – открива глумица.

Глумица каже да припада генерацији која је, прије свега, вољела земљу којој је припадала. Но, данашње младе генерације ријетко се одушевљавају те све мање имају жеље за неким бољим будућим данима.

– Ту је и нетрпељивост према земљи. Данашњи млади имају само жељу да оду, побјегну у неко боље сутра, али изван границе – искрена је глумица.

Извор: Радио Требиње / Аваз

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар