БИЛЕЋА: На хуманитарном базару за Марка Вучковића прикупљено 6.633 КМ

  • У Билећи је на хуманитарном базару за Марка Вучковића прикупљено 6.633 КМ, а сав новац биће уплаћен за његову трансплантацију бубрега у Бјелорусији.

Билећани су имали прилику да по симболичним цијенама купе бројне производе, од празничних декорација до ручне радиности и на тај начин донирају новац за Вучковићеву трансплантацију бубрега, која кошта око 140.000 КМ.

Организатор хуманитарног базара Сања Салатић рекла је да је веома задовољна одзивом грађана, истакавши да је Вучковић ујединио не само Билећане, него и цијелу Херцеговину.

Она је додала да су осим Билећана, на данашњем базару своје производе изложили и грађани Требиња, Љубиња и Гацка.

– Добили смо толико лијепих производа, тако да су наши суграђани могли да купе нешто што ће им заиста бити потребно у кући – рекла је Салатићева.

Први здравствени проблеми тридестрогодишњем Марку Вучковићу из Билеће појавили су се у октобру 2018. године када су љекари открили да су му бубрези уништени и да је ријеч о хроничној нефропатији.

Једини лијек је трансплантација бубрега, а Вучковић је од фебруара ове године на дијализи у Требињу.

Билећани су претходних дана организовали различите хуманитарне акције за помоћ Марку Вучковићу, а активан је и хуманитарни број 1458 путем којег могу донирају једну конвертибилну марку.

За сада се може помоћи уплатом у Уникредит банци на рачун 551000-9999999932, сврха дознаке: за лијечење /трансплантација бубрега/ 45288638017 /обавезно навести/ или на девизни рачун ИБАН: БА395517002836868906 СВИФ:БЛБАБА22.

 

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар