Требињци из Београда поклонили рачунаре за ученике подручне школе у Ластви (ФОТО+ВИДЕО)

  • Предсједник Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду Жарко Ј. Ратковић уручио је директору ОШ „Јован Јовановић Змај Дарку Јегдићу два лаптопа и пет таблет рачунар за потребе ученика подручног одјељења у Ластви.

– Дучић је тражио да се не купује цвијеће за његов одар и бисте, већ да се помажe младост и они којима је помоћ потребна. Слиједећи његову жељу Удружење је одлучило помогне ученицима основне школе у Ластви – рекао је Ратковић.

Један лаптоп биће уручен најбољем ученику школе, док ће са осталим рачунарима располагати школа на начин на који то одлучи наставничко вијеће.

Ратковић је рекао да није чудо што је за сваког појединца усвојена изрека „од колијевке па до гроба најљепше је ђачко доба“.

Наиме, он је и сам некад био ученик основне школе у Ластви та коју га вежу веома лијепе успомене. Њен ученик је постао у школској 1959/60 години и ту је похађао пети и шести разред.

– Неке ствари се временом забораве, али увијек се памте имена наставника. Мој разредни старјешина био је Новица Бјелоглав – рекао је Ратковић наводећи да су са њим у разреду били генерал Радован Грубач, Раде Брњош и многи други.

Директор Дарко Јегдић се захвалио у име свих ученика Удружењу Требињаца у Београду на урученој донацији.

Т. Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Слободна Херцеговина » САСТАНАК УДРУЖЕЊА ТРЕБИЊАЦА “ЈОВАН ДУЧИЋ” У БЕОГРАДУ – Из штампе изашла књига др Драгана Ковача “Кафа

Оставите коментар