Јавне набавке „Путева РС“: За Херцеговину планирано 35,8 милиона КМ

„Путеви Републике Српске“ планирају у овој години на јавне набавке потрошити 157,2 милиона КМ. Највећи дио тог новца намијењен је за реконструкцију и изградњу путева, али су значајни износи предвиђени и за консултантске и ИТ услуге, те службене аутомобиле.

Планом јавних набавки овог јавног предузећа за 2019. годину за реконсктрукцију путне инфраструктуре предвиђено је 150,97 милиона КМ.

Између осталог, планирана је модернизација око 15 километара дионице Невесиње – Берковићи, за шта ће бити издвојено 23,4 милиона КМ, рехабилитација магистралног пута Љубиње – Требиње, у дужини од 59 км, за коју је планирано 12,4 милиона КМ, рехабилитација магистралних путева Козарска Дубица – Драксенић – Врбашка вриједних 13,5 милиона КМ, реконструкција регионалног пута Језеро – Шипово вриједна 8,3 милиона КМ.

Поред реконструкције путева, милионске износе „Путеви“ планирају да издвоје и за консултантске услуге и то 3,8 милиона КМ, али и за набавку софтвера за вођење евиденције кориштења путног земљишта по основу закупа за који ово јавно предузеће планира да издвоји 1,17 милиона КМ.

За набавку службених возила предвиђено је 180.000 КМ, док је за одржавање возила планирано 60.000 КМ. За адвокатске услуге „Путеви“ у овој години планирају издвојити 58.000 марака.

„Путеви“ су и у прошлој години обнављали возни парк и купили 21 возило за 680.000 марака.

 

Капитал.ба

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар