Прослављен Савиндан у општини Сечањ: Награде најбољим школарцима

  • Школска слава, Свети Сава, и ове године свечано је обележена у свим местима банатске општине Сечањ. Председник општине Предраг Милошевић уручио је, у Дому културе, редовне годишње награде најбољим студентима.

Najbolji student Opštine Sečanj

Новчани износ од 20.000 динара и књигу („Иследник“ Драгана Великића, најновији НИН-ов роман године) добило је 80 студената, који су имали просек изнад осмице; то је поклон локалне самоуправе, која у свом програму има зацртане разне видове бриге о младима.

DSC_2994

– Срећан сам што сам данас са вама, будућим носиоцима развоја наше средине – напоменуо је Милошевић. – Наша општина је и иначе препознатљива по образованим људима, спортистима, уопште талентима, ми се вама поносимо, ја вам честитам.

DSC_2782

Ви сте наша снага, заједно идемо напред, и немам шта више да вам кажем, ви сте све рекли и речито говорите својим резултатима, а ја ћу вам увек бити на располагању да припомогнем. Морам посебно истаћи првог међу најбољима, Ивана Јокановића с просеком 10,00; за њега ћемо видети чиме још да га почастимо, можда му уприличимо једно путовање.

DSC_2929 DSC_2943

Потом је одржана и свечана академија, с програмом који су припремили ученици  ОШ „Алекса Шантић“ и Средње школе „Вук Караџић“, у коме је учествовао и месни црквени хор „Свети Сава“ са диригентом Даницом Мучалов.

Славски колач резао је свештеник Иван Мучалов, који је присутне угостио у парохијском дому; за све учеснике приређен је свечани ручак у хотелу „Црвени цвет“.

DSC_2883 DSC_2895

Увече, у препуном Дому културе, посредством Образовно-културног центра, гостовала је представа „Прах“ београдског Народног позоришта, са Наташом Нинковић и Зораном Цвијановићем као протагонистима – и била топло примљена као и у многим местима Србије.

DSC_3044 DSC_3049

У Сутјесци на свечаној академији кум Основне школе „Иво Лола Рибар“ Марко Милошевић, пословни човек из Новог Сада, својевремено и сам овдашњи ученик, дванаесту годину заредом наградио је са по 100 евра најбоље ђаке из сваког разреда. Овог пута награде су добили Стефан Мељанац, Вељко Глушац, Анђела Журж, Јонела Чикало, Миона Королија, Ива Милош, Стефан Мамлић и Јован Грмуша.

image-d38dc009ac057c3fa086c428bd026b7c384263015d04e7b0a64de4885a81f6a9-V (1) 20160127_223112 (1)
Свечано је било и у осталих шест школа сечањске општине.

Текст: Слободан Мандић
Фото: Славко Убавић и Спасо Младеновски

С. Мандић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар