ВЛАДИКА ДИМИТРИЈЕ У БИЛЕЋИ: Морамо да вреднујемо младе људе да нам не одлазе из овог града

 • Владика Димитрије је у бесједи у Саборном храму Светог Саве пожелио да сви буду људи Светог Саве односно да живе духом овог светитеља, његовом вјером и етиком.

– Свети Сава је био и велики монах и подвижник, али и велики организатор и устројитељ наше цркве, нашег народа и свега доброг што постоји у нашем народу. Он је као сјеме усадио још у своје вријеме, била то просвјета, право, школе или болнице – рекао је владика Димитрије.

Он је додао да би, пошто је Свети Сава празник дјеце и младих, старији требало да почну да препознају дарове код младих људи и да они никада не буду ниподаштавани због земаљских подјела на странке и идеологије.

– Једном треба то у себи да преломимо и да вреднујемо младе људе, да нам не одлазе из овог града и са ових наших простора – поручио је владика Димитрије.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић честитао је крсну славу, истичући да је Свети Сава и данас, као што је то чинио и прије осам вјекова, сабрао вјерујући српски народ да би се сви помолили Богу за здравље, напредак, а највише за братску слогу и љубав.

Након литургије и свечане литије, у Дому културе у Билећи начелник општине Веселин Вујовић уручио је повеље општине заслужном појединцу и колективу, те најбољим спортистима општине.

Одржана је и Светосавска академија којој су присуствовали бројни гости, начелници источнохерцеговачких општина, предсједник општине Никшић Марко Ковачевић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и друге званице.

У пригодном културно-умјетничком програму, који је приређен у част Светог Саве, крсне славе општине Билећа, Саборног храма и Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, учествовале су пјевачке групе и културно-умјетничка друштва из Билеће.

bilecaonline.com

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Шхаббан Reply

  Усадио је св. Сава да се не држи миса заједно са Латинима, па је фра Митар
  саслужује, а велича св. Саву.
  Само лицемјер највећег калибра ро ради.
  Или фра мисли да смо сви пасли траву, а он учио теологију.
  Је ли усагласио ставове са пратром Матаном колико ће омладине из Херцеговине послати да пере шупке
  по Дубровницима, а овамо прича да омладина остаје.
  Лаже ко фра Грга, кардинал!

Оставите коментар