Фоча: За 159 малишана нови вртић

  • У Фочи је свечано отворен новизграђени Дјечији вртић „Чика Јова Змај“. Историја вртића исписује се од децембра прије 56 година када је почео да ради, до овог 2020., када су уселили у нову зграду.

Најмлађи Фочаци одушевљени са простором у којем ће учити, расти и дружити се.

Новоизграђени једноспратни објекат, од скоро двије хиљаде квадратних метара, изградила је општина Фоча. У изградњу, спољно и унутрашње опремање утрошено је 3.200.000 марака.

– Услови рада су заиста много много бољи. Радне собе су веће и све имају тоалет прилагођене дјеци и посебно што имамо заједничке просторије трпезарију јер су до сада дјеца морала да једу у радним просторијама – каже Слађана Владичић директорка ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.

Радисав Машић, начелник општине Фоча, наглашава да су добили објекат за будућност.

– Ово је објекат који је практично објекат будћности који отвара перспективе јер смо на овај начин свим младим људима брачним паровима оставили простор да не брину за дјецу у оном узрасту када их је најтеже оставити код куће – нагласио је Машић.

Васпитачи ће децембар памтити по још једном успјеху. Међу 200 просвјетара из Српске и Федерације БиХ, њихова кретивност је проглашена најбољом у настави.

– На наше велико изненађење ми смо освојили што је велика част за нас све, јер у „Чика Јовиној шареној седмици“ су учестовали сви васпитачи из наше установе – поручила је Радијана Дукић, васпитичаица ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.

У седам група у вртићу је 159 дјеце. Од јануара ће почети да раде још четири групе, у којима ће бити још стотину малишана.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар