Болница Фоча: Нови апарати за Дјечије одјељење

  • Требињска филијала Микрокредитног друштва „Микрофин“ поклонила је данас Дјечијем одјељењу Универзитетске болнице у Фочи пулсни оксиметар, професионални инхалатор и апарат за мјерење шећера у крви, чија је вриједност око 1.400 КМ. Уз медицинске апарате, представници „Микрофина“ уручили су и поклоне дјеци која се лијече у овој болници.

fioca

Нови апарати за Дјечије одјељење

Шеф Филијале у Требињу Споменка Таминџија рекла је да „Микрофин“ традиционално обиљежава крај пословне године подршком дјеци и друштвеној заједници у којој ради, те да је ово прва, али не и посљедња донација болници у Фочи.

„Ово је само кап у мору онога што је Болници потребно, али смо поклонили оно што је тренутно најнеопходније овој здравстевној установи“, рекла је Таминџија, додавши да су малишанима даровали и играчке и слаткише.

Она је навела да је „Микрофин“ у овој години на сличан начин помагао и другим болницама, школама, библиотекама и вртићима у Српској.
Таминџија је истакла да је фочанска болница најзначајнија здравствена установа на подручју Источне и Старе Херцеговине и Сарајевско-романијске регије.
„У овој здравственој установи ради један добар тим младих стручњака, а мислим да би били још бољи у свом послу да имају неопходна средства. Вољела бих и да други слиједе наш примјер, поготово они који могу много више да помогну“, истакла је она.

Начелник Дјечијег одјељења Дејан Бокоњић рекао је да су овакви видови помоћи од великог значаја за Болницу.
„Инхалатор који смо добили врло је професионалан и за дуготрајну је употребу, а пулсни оксиметар може се користити и за бебе и за одрасле, а може да се стави на екран и да се ради двадесетчетворочасовни мониторинг концентрације кисеоника у крви“, појаснио је Бокоњић.

Он је нагласио да су овакви апарати потрошна роба и да се кваре, а да Болница, због недостатка средстава, није у стању да их редовно обнавља.
„Дјечије одјељење препознато је као квалитетно, одакле родитељи и дјеца одлазе задовољни и то не само из Фоче, већ и шире регије, тако да нас препознају и разни донатори који желе да улажу у здравство“, рекао је Бокоњић.

Он је додао да овом одјељењу недостаје опрема за пулмолошки и кардиолошки кабинет, те да тренутно, у сарадњи са Министарством породице омладине и спорта Републике Српске, раде на њиховом опремању.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар