Преминуо Мићо Мићић

  • Градоначелник Бијељине Мићо Мићић преминуо је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у 64. години, од посљедица заразе вирусом корона.

Из УКЦ је саопштено да је Мићић, преминуо након вишенедељне борбе. Поводом његове смрти, Градска управа прогласила је тродневну жалост у Бијељини, од 23. до 25. децембра.

Мићо Мићић рођен је 1956. у Бијељини. Факултет за физичку културу завршио је 1981. у Сарајеву. До 1996. радио је као професор у Калесији и Бијељини, у чијој је административној служби до 2000. године био начелник Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту. Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а од 2003. министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.
Откако је дошао на чело локалне управе 2005. године, Бијељина се убрзано развија и постаје један од главних покретача развоја Републике Српске.

Од 2013. године обављао је дужност предсједника Савеза општина и градова, а потом потпредсједника.Мреже асоцијација локалних управа Југоисточне Европе. Носилац је бројних признања, међу којима и Ордена Светог Саве Првог и Другог реда, које додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Живио је са супругом у Бијељини. Отац је троје дјеце.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар