Фоча: Година инвестиција

  • Поводом Дана општине Фоча начелник Радисав Машић подсећа да је 2015. проглашена годином инвестиција, па се планира реконструкција водовоне мреже, моста на Дрини и зграда два факултета

rs-focca_620x0

Од „Фочанске републике“ (20. јануар 1942.) до данас остала су два разорна рата и две обнове. Ова 2015. година је проглашена највећом годином инвестиција у постојању Фоче.

– Ускоро креће тендер за реконструкцију градске и приградске водоводне и канализационе мреже, за коју је из кредита ЕУ одобрено 10.000.000 марака и толико гратис средстава. У току су радови на зградама Студентског и Богословског факултета. Крећемо у реконструкцију моста на Дрини код КП дома. У плану су и радови на покретању ТЕ на Броду за топлификацију града. Од војске смо добили логор „Ливаде“, површине од 39.043 квадратна метра који ћемо претворити у Пословну зону. Локални буџет планира помоћ селу и уређењу путева и улица. Одобрили смо и 180 стипендија за студенте. Чека нас много посла – каже, за „Новости“, Радисав Машић, начелник Фоче.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар