Свечано отворен вртић „Србија“ у Горици

  • Предсједници Влада Србије и Републике Српске, Ана Брнабић и Жељка Цвијановић и градоначелник Требиња Лука Петровић свечано су данас отворили вртић „Србија“ у Горици.

Петровић је пожелио добродошлицу пресједницама Влада Србије и Републике Српске и захвалио што су дошли на дјело.

„Захвални смо управо премијеркама и предсједницима Србије и Републике Српске, Александру Вучићу и Милораду Додику који су нашу иницијативу за изградњу вртића Србија прихватили и уплатили 500.000 еура за овај пројекат. Након само неколико мјесеци израде пројектне документације, рјешавања имовинских односа, провођења тендерске процедуре и извођења радова, овај вртић у понедјељак почиње са радом. Велика нам је част да имамо овакав догађај, какав није запамтило Требиње“, истакао је Петровић.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић је изразила задовољство што ће овај вртић служити на добробит нашим породицама и малишанима који ће овдје боравити.

„Посебно велика захвалност предсједницима Србије и Републике Српске, што су одлучили да заједно радимо, да покажемо нашем народу колико смо добри, колико заједно доста тога можемо да постигнемо и урадимо. И ово је један од многобројних пројеката који заједнички реализујемо широм РС и много више значе од новца који је уложен, јер сваки пројекат који подржи Србија доказује да води рачуна о Републици Српској“, рекла је Цвијановићева.

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић каже да је све почело 2014. године када је Александар Вучић постао премијер Србије и истакла је да је Србија од 2014. године у Српску инвестирала и донирала 21.500.000 евра у пројекте које су кандидовале локалне заједнице.

„Ова дјела говоре највише о јединству и братству између Републике Српске и Србије и наставићемо тако“, рекла је Брнабићева.

Kапацитет вртића је 80 мјеста и биће на располагању за све узрасте – од јасличког до предшколског.

Вртић је опремљен квалитетним намјештајем прилагођен свим предшколским узрастима, као и дидактичким материјалом, како би се малишанима обезбиједио угодан, али и користан едукативни боравак у овој установи.

С обзиром на велику потражњу боравка дјеце јасличког и предшколског узраста, али и на чињеницу да је Горица највећа мјесна заједница у Требињу са око 8.000 становника, гдје су никла и нека нова насеља за избјегло и расељено становништво, вртић „Србија“ ће радити у пуном капацитету.

Д.М. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар